Over natuurkamperen en LF fietspaden

Vaak zijn de bordjes duidelijk te zien…

Tijdens mijn ritje naar Drenthe heb ik voor het eerst zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de landelijke fietsroutes (LF routes) die door heel Nederland lopen. Ik heb er een groot aantal aan elkaar geknoopt in de hoop dat deze routes de mooiste wegen van Nederland volgen. Dat is ook zeker waar, ik heb genoten! Ook vond ik het erg fijn dat ik niet alleen afhankelijk was van mijn navigatie voor het vinden van mijn route maar dat ik ook gewoon de bordjes kon volgen.

20180609_062908.jpg
… maar soms ook zeker niet!

Bordjes die overigens door het hoge gras vaak wel goed verstopt waren hetgeen resulteerde in meermaals keren na het missen van een afslag. Zeker vanaf het erg lage standpunt van de trike zijn ze soms erg slecht te zien…

20180606_222814
Een van de vele halfverharde paadjes op een LF route

Wat me ook opviel is dat de LF soms inderdaad wel erg landelijk zijn. De paden zijn vaak paadjes, vaak met halfverharding en soms ook wel erg smal. Tot aan regelrechte wasborden toe… Erg gevarieerd maar soms met tegenliggers wat lastig. Ook pittige klimmetjes worden niet geschuwd.

Op de laatste dag bleek meermaals dat de LF route (in dit geval LF 14b Saksenroute) in de praktijk net wat anders liep dan in de online routeplanner stond. Bij de andere LF routes heb ik daar geen last van gehad. Maar goed, met zowel de bordjes als de route op mijn Garmin, was van kwijt rijden geen sprake 🙂

Ik ga zeker in de toekomst vaker deze LF routes gebruiken voor langere tochten!

Groene koepel_Diapositief_wit_

Natuurkamperen
Kamperen heb ik gedaan op natuurkampeerterreinen. Dit zijn rustige kampeerterreinen die vaak midden in de natuur liggen. Hier vind je geen zwembaden, animatieteams en grote speeltuinen. Wel rust, natuurschoon, ruime plaatsen en fluitende vogels! Het waren natuurlijk maar 4 nachten maar die zijn me wel prima bevallen.

Er zijn wel grote verschillen tussen de verschillende terreinen. Zowel qua prijs als qua faciliteiten. Zo was De Klashorst erg luxe met een wasmachine, droger, oplaad-kluisjes, een kookplaat, gratis wifi en fantastisch sanitair. Maar daar was de prijs ook naar (iets meer dan 13 euro per nacht). Quadenoord daarentegen was extreem basic, de enige voorziening was eenvoudig sanitair met betaald warm water en zonder WC papier. De receptie bestond uit de auto van de beheerder… Maar daar kreeg je dan wel een heel bos voor om een plaatsje in te zoeken en een overnachting kostte ook maar 9 euro.

Natuurlijk bieden 4 nachten niet heel veel referentiekader maar tot dusver is het overnachten op deze terreinen me prima bevallen. Uiteraard speelde het fantastische weer hier ook een belangrijke rol in… Ben benieuwd naar mijn volgende overnachting op een natuurkampeerterrein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s