Naar Drenthe, de terugblik

Toch een mooi ritje zo als geheel gezien!

De afgelopen vijf dagen heb ik een flink deel van Nederland doorkruist op weg naar Drenthe. Het mijn eerste echte solo fietsvakantie. Natuurlijk was mijn trip rondom de Fietselfstedentocht zeker ook de moeite waard maar omdat ik daar o.a. overnachte bij mijn schoonmoeder in plaats van in een tent vind ik dat geen “echte” fietsvakantie.

De eerste keer
Maar deze rit naar Drenthe was dat dus wel! De eerste keer solo weg op de fiets, de eerste keer met de trike, de eerste keer via LF routes, de eerste keer op natuur kampeerterreinen en de eerste keer met de tent.

Ik vond het in één woord GEWELDIG! Wat is Nederland toch mooi en gevarieerd! En ook lang niet zo plat als iedereen steeds denkt… Tijdens mijn rit ben ik wederom overdonderd door het vele natuurschoon dat Nederland nog steeds biedt. En ook verbaas ik me nog steeds over de diversiteit in bouwstijlen etc. in de verschillende streken.

De skyline van Deventer

Het rijden via LF routes is me goed bevallen al zijn de bordjes vaak goed verstopt… Ook het kamperen beviel goed, even lekker terug naar de basis.

Onthaasten
Wat me opviel is dat mijn gemiddelde snelheid een stuk lager lag dan dat ik had gedacht. Bij het plannen had ik voorzichtigheidshalve al gerekend met 20 km/uur maar zelfs dat bleek ik erg optimistisch. Over de ruim 460 km lag mijn gemiddelde op 17 km/uur. En toch heb ik zeker niet het gevoel gehad dat ik heb getreuzeld. Door de smalle wegen en de vele klimmetjes en tegenliggers, wordt je vanzelf genoodzaakt rustig te rijden en eerlijk gezegd is dat helemaal niet erg! Ik heb genoten!

Een plaggenhut in het Ellert en Brammert openlucht museum

Balen
Waar ik wel flink van baalde was de teruggekeerde pijn aan mijn knieën en de hete voeten waar ik veel last van had. Beide zaken zouden weleens verband kunnen houden met de schoenen die ik had uitgekozen om te dragen tijdens deze rit. De Dromarti’s zijn prachtige schoenen die goed zitten maar die blijkbaar net niet lekker samenwerken met de trike…

Verder moet ik een volgende keer beter nadenken over het verzet van mijn fiets. Lichtere versnellingen hadden me echt kunnen helpen om eenvoudiger te klimmen. Dus toch maar eens kijken of ik vóór een dubbel crankstel kan monteren of achter een dualdrive of Rohloff naaf.

Aan alles komt een eind…
Desondanks had ik nog dagen door kunnen gaan!! Ik kwam intussen in een aardige routine en dat beviel me wel. Helaas zijn mijn vakantiedagen nu echt ver op, dus dit jaar zit het er niet meer in denk ik. Uiteraard heb ik nog wel het weekje fietsvakantie met het hele gezin in augustus om naar uit te kijken. Heb er nu al zin in!!!

Hieronder nog een keer de links naar de posts over Drenthe:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s