Op weg naar Drenthe: dag 4

Een burlend hert in Natuurmuseum Holterberg

Deze dag ging het van Laren naar Diffelen (een plaatsje in de buurt van Ommen). Over de Sallandse Heuvelrug en door het bosgebied rond Lemele en Beerze.

Mijn spullen waren ondanks de warme dag en nacht nog steeds zeiknat, dus dat was een kwestie van alles nat inpakken. Twee keer zelfs want net toen ik weg wilde rijden bedacht ik me dat de sleutel van het kluisje waarin ik mijn telefoon op kon laden nog in de tent lag…

Tja, wat is hier nu de juiste strategie op een trike…

De eerste en enige stop die ik vandaag gepland had was bij het Natuurmuseum op de Holterberg. Dit staat bekend om zijn diorama’s met opgezette dieren en dat wilde ik weleens zien.

Zeehonden op de Holterberg! Hoe verzin je het…

Nou het was misschien niet zo groot maar zeker de moeite waard! Met diorama’s van zowel de Veluwe en de Holterberg alsook van o.a. de Alpen, de Wadden en de prehistorie, was er veel te zien. Ook de film over het prepareren van de dieren was leerzaam, zeker toen ik later het dier uit de film, een steenmarter, zag staan 😀

Dit is GÉÉN fietspad ook al zegt mijn navigatie van wel…

Op de Sallandse Heuvelrug werd mijn navigatie wat creatief. Ik werd een pad op gestuurd waarvan al snel duidelijk werd dat dit weleens helemaal geen fietspad zou kunnen zijn… De trike boenderde er wel doorheen (KMX is ooit begonnen als fabrikant van off-road trikes) maar het was duidelijk niet de bedoeling. Wel kwam ik zo op de mooiste plekjes 😊

Een wel erg gezellige lunchplaats compleet met kussens op de bank!

De weg naar Nijverdal bleek de tot dusver vervelendste klim te zijn. Ik ben boven gekomen maar dat ging meer op karakter dan op techniek. Mijn lunchplek in Nijverdal maakte wel weer veel goed!

Zicht over de Beneden Regge bij Ommen

De rest van de rit was vrij standaard. Bos afgewisseld met polder, niet saai of zo maar er is niet zoveel over te vertellen. Wat me wel opviel is dat de boerderijen vaak erg dicht aan de weg staan. Alsof je over hun erf rijdt….

Wel leuk om te vertellen is dat ik bij een bruggetje over de Beneden Regge een hele groep mensen tegenkwam die onderweg was op een huur “ligfiets“. Ze hadden er duidelijk lol in!

Op de camping aangekomen heb ik mezelf weer getrakteerd op een kuipje boerderij ijs. Banaan deze keer. Gisteren had ik hazelnoot, blijkbaar komt deze “koppelverkoop” vaker voor bij natuur kampeerterreinen 😊 Dit terrein, De Klashorst, was trouwens aanzienlijk duurder dan het vorige terrein. Maar dan heb je ook het meest luxe sanitair dat ik ooit op een camping heb gezien. Je snapt wel dat ik even uitgebreid heb gedoucht…

Morgen ga ik deze korte fietsvakantie afsluiten met een rit naar Nooitgedacht in Drenthe. Via Hardenberg, Coevorden en Emmen hoop ik daar rond 16 uur te zijn. Onderweg wil ik nog naar het openlucht museum Ellert en Brammert dus dat wordt op tijd weg hier!

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s