Op weg naar Drenthe: dag 2

Vroeger waren de wegwijzers toch echt mooier!

Vandaag vanaf Leerdam naar Renkum gereden. Ca. 90 km, veelal langs de Linge en over de Utrechtse Heuvelrug.

Een typisch Nederlands doorkijkje vanaf een mooi schelpenpad langs de Linge

Het eerste deel voerde me langs de Linge door mooie dorpjes als Gellicum en Rumpt. Veel mooie, oude huizen en rustige paadjes langs de meanderende Linge.

Helaas speelden mijn knieën behoorlijk op. Ik had me er juist zo op verheugd om deze tocht te rijden zonder kniepijn, die had ik immers de eerste 600 km met de trike ook niet gehad. Maar dat was wel met mijn Fizik schoenen… In mijn wijsheid had ik besloten om mijn Dromarti’s mee te nemen deze tocht omdat ik daar beter op kan lopen als ik iets zou bezoeken. Ik weet natuurlijk niet helemaal zeker of het daaraan ligt (misschien zijn het toch nog de naweeën van de Elfstedentocht) maar het is wel opvallend. Dus daarom heb ik het extra rustig aan gedaan deze dag. En dat zal ik de komende dagen ook doen. Belangrijkste is dat ik er kom.

Kasteel Duurstede, mooie locatie voor mijn lunch vandaag 😊

In Wijk bij Duurstede heb ik het kasteel bezocht. Ik had gehoopt hier ook koffie te kunnen drinken maar het restaurant was dicht. Er was een of andere fotoshoot gaande met rookeffecten en drones… Toch heb ik nog even de toren beklommen en daarna lekker mijn boterhammen opgegeten bij de slotgracht.

Dit soort schelpenpaadjes heb ik een aantal keer gehad vandaag, genieten!

Na de middag brak eindelijk de zon door en werd het wat beter toeven op de fiets. In de ochtend was ik zelfs nog gestopt om een shirt met lange mouwen aan te doen…

De Utrechtse Heuvelrug was ook ook weer onvervalst genieten. Sommige klimmetjes waren wel wat steil voor de verzetten van mijn zwaar beladen trike gecombineerd met zere knieën maar ik ben toch overal boven gekomen. Op de Defensieweg kwam me nog een gele velomobiel vrolijk toeterend tegemoet, het was de eerste ligfiets die ik ben tegengekomen.

De kerk in Rhenen komt mooi uit tegen de strakblauwe hemel

Na de Utrechtse Heuvelrug ben ik via Wageningen en de Albert Heijn in Renkum naar natuur kampeerterrein Quadenoord gereden. Dat was wel even wat anders dan het Kampeerbosje van gisteren. Dit is in feite een stuk bos met een sanitair gebouw. En dat staat achter een hek, warm water is betaald en toiletpapier zelf meenemen. Het komt heel dicht bij wildkamperen in de buurt…

Uitzicht uit mijn tent 😍

Heb al wel diverse vogels gezien, o.a. vinken en boomklevers. En het is heerlijk rustig.

Nog even drie dingen over de trike:

  • Mijn stuurdemper bevalt prima. Het weggedrag is echt een stuk rustiger en met losse handen rijden is nu ook goed mogelijk. Afdalingen op hoge snelheid vind in nog steeds link. Die heb ik vandaag veel gehad en dan ook nog eens op van die paadjes van maar één meter breed…
  • De M8 bout van de kettingrol is niet bestand tegen extra kracht zetten bij hellingen met gladde ondergrond. Hij begint langzaam steeds krommer te trekken. Waarschijnlijk kan ik er deze rit wel mee afmaken maar thuis moet ik er wel wat mee.
  • De drager die ik heb gemaakt voor mijn tent/slaapmat voldoet uitstekend. Hij zakt niet door en je heb er totaal geen erg in als je rijdt. Tien punten voor eenvoud!

Morgen gaat de rit over de Veluwe naar Laren. Het is de langste dag en ik keek er echt naar uit. Veluwezoom is erg mooi! Zie alleen wel een beetje op tegen de heuvels i.c.m. mijn knieën. We gaan het zien!

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s