De tent mee op de trike

De rol met tent, grondzeil en slaapmat vastgesjord op de drager

Met mijn ritje naar Drenthe in het vooruitzicht, ben ik gaan bedenken hoe ik al mijn spullen mee kan nemen. Mijn trike heeft geen bagagerek en daarom gebruik ik voor mijn Ortlieb tassen een Extrawheel trailer. Dat werkt prima, je hebt er absoluut geen erg in tijdens het rijden.

De aluminium staaf met aan beide zijden een oog voor het sjorbandje

Omdat ik nu ook een tent en slaapmatje mee moet nemen stond ik voor een uitdaging. Op zich zou dat allemaal wel in één van de Orliebs passen maar dan zouden alle andere spullen in de andere tas moeten passen… Dat leek me wat ambitieus dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing om een derde Orlieb tas mee te nemen. Dit keer een waterdichte bagagerol waar mijn lichtgewicht tent, grondzeil en slaapmat in passen.

Hier kun je het oog zien zitten aan wielkant

Het eerste idee was om een bagagerek te maken dat ik op de achtervork zou kunnen klemmen. Op papier een aardig idee maar bij de bouw zat alles tegen. Te groot geboorde gaten, afbrekende handtappen, alles ging gewoon niet helemaal zoals ik wilde…

Het oog in het zitje is gemonteerd in een blindklinkmoer

Dus daarom nog eens goed nagedacht en geëxperimenteerd en toen op deze oplossing uitgekomen. Veel simpeler, lichter en dus beter 😀

Ben benieuwd of dit veel door gaat buigen de komende dagen…

Aan de achterzijde is het eigenlijk niet meer dan een staaf aluminium waarop de rol kan steunen in combinatie met twee ogen waar een spanbandje doorheen kan. De staaf zit vastgeschroefd in één van de gaten in het frame waar het originele KMX zitje op gemonteerd zat maar dat nu ongebruikt was. Voor het gewicht van de rol zou de staaf moeten houden en niet door gaan buigen.

De hele combinatie, nog zonder tassen

Aan de voorzijde heb ik in de linker onderzijde van het zitje een schroefoog gemonteerd in een blindklinkmoer. Het spanbandje waarmee de rol wordt vastgesjord gaat dan door dat oog. Zodoende hangt de tent vrij van het achterwiel en enigszins flexibel zonder dat ik bang ben om hem te verliezen. De rol weegt maar 3 kg en dat kan het zitje wel hebben.

De Extrawheel trailer met het wiel dat ik vorige week hiervoor gespaakt heb

Als ik zonder bagage wil rijden is de staaf er eenvoudig met de hand af te draaien. Het oog onder het zitje kan ik er ook eenvoudig uitdraaien.

Ben benieuwd of het gaat werken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s