Stuurdempertje

De demper in de neutraal stand

Omdat ik de trike ook na ruim 600 km rijden met name bij hoge snelheden nog steeds wat nerveus vond, heb ik bij mijn vrienden van Aliexpress een stuurdempertje besteld. Hiermee hoop ik de scherpe kantjes er wat af te halen.

De demper van de voorzijde gezien

Het dempertje is in hele kleine stapjes instelbaar en ik heb het gemonteerd in de framebalk met een 6 mm blindklinkmoer. Er staat niet veel kracht op en de wanddikte van de aluminium framebuizen is aanzienlijk. Om voldoende afstand te houden heb ik een aluminium vulbus gedraaid en de demper is gemonteerd met een rubber tussenlegring tegen het klapperen.

Stuur helemaal naar rechts gedraaid

Gelukkig is de stuuruitslag amper verkleind door de demper. Het blijft altijd wat lastig om te keren met de trike.

Stuur helemaal naar links

De stelknop van de demper staat nu ergens halverwege, dat lijkt een prima uitgangspositie te zijn. De fiets stuurt nog net zo scherp maar is wat minder nerveus als bijvoorbeeld één wiel over een tak of een kiezel rolt.

We gaan het zien in de rit naar Drenthe of het echt profijt brengt, ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s