Elfstedentocht dag 1: Moerdijk-Kortenhoef

Tja, dan heb je ineens een lekke band…

Vandaag is mijn Elfstedentocht 2018 avontuur echt begonnen! Toen ik vanochtend letterlijk klappertandend langs het voetbalveld stond had ik eerlijk gezegd helemaal niet zoveel zin om te gaan… Het weer was somber en fris en mijn fiets was nog steeds niet af. Maar goed, nadat ik nog snel even langs de Decathlon was gegaan voor een betere vlaggenstok en een setje armstukken begon mijn humeur bij te trekken šŸ™‚

De natuur ontploft echt in het voorjaar! Overal bloemen, vooral de Rhodondenrons en de gele lissen vallen op

Rond 1 uur dan toch echt vertrokken. Eerst nog voor de zoveelste keer mijn kledingtas opnieuw ingepakt, de weersvoorspelling bleef maar veranderen… We gaan wel zien of ik de juiste keuzes heb gemaakt!

Het leuke gratis pontje over het kanaal bij Breukelen

Deze eerste etappe was grotendeels bekend voor mij omdat ik die eerder heb gereden. Toch zaten er nog een aantal verrassingen in… zoals een lekke voorband na ca. 50 km šŸ˜Ÿ Gelukkig snel verholpen. Een andere verrassing was het leuke pontje bij Breukelen en het mooie Bergsepad in Ankeveen.

Een smal gravelpad met aan beide kanten water, hoe mooi wil je het hebben!

Na ruim 100 km werd ik hartelijk ontvangen door mijn schoonmoeder en kon ik gelijk aan tafel šŸ˜Š

Het rijden zelf ging prima. Ook met de Extrawheel trailer. Hij maakt de Shockproof nog iets nerveuzer (het voorwiel voelt nog wat lichter) maar er is prima mee te rijden. Het achterwiel had toch beter een 451 kunnen zijn dan de 406 dat er nu in zit. Bij krappe bochten raak ik nu snel de grond. Maar met een beetje opletten gaat het prima. Ook mijn knieƫn houden zich goed, tot dusver geen klachten!

Een kleine vrolijke noot

Morgen staat de rit naar Nijhuizum op het programma. Er is beter weer voorspeld en ik neem er meer tijd voor. Het is ca. 140 km en daarmee dus wat langer dan vandaag. Hopelijk is er weer weinig wind, ik rij immers het grootste deel langs het Marker- en IJsselmeer… Wordt vervolgd!

Meer info en (veel) foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s