Ik fiets ook vriendelijk (probeer dat althans…)!

20180419_124823.jpg
De “Ik fiets vriendelijk” dopjes die ik ontving

Afgelopen week heb ik me aangemeld bij ik fiets vriendelijk. Dat is een kleinschalig initiatief dat probeert het imago van fietsers in het algemeen en wielrenners in het bijzonder op te krikken. We ergeren ons allemaal weleens aan groepen wielrenners (maar ook aan groepen appende scholieren of e-bikende 70+ ers) die denken dat de weg van hen alleen is. En die dan verontwaardigd reageren als je daar iets van zegt… Ook spookrijden, door rood rijden, geen licht voeren en met 3 of meer naast elkaar rijden zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. En dan uiteraard nog het achteloos in de berm deponeren van bananenschillen en lege verpakkingen van repen of gelletjes…

De 3 regels die ik fiets vriendelijk promoot zijn dan ook de volgende:

  • respect voor de mede weggebruiker
  • respect voor de verkeersregels
  • respect voor het milieu

Regels waarvan je wellicht zegt: “Maar dat is toch de normaalste zaak van de wereld!” En daar heb je dan natuurlijk 100% gelijk in! Maar toch…

Om te laten zien dat je “vriendelijk” fietst en om het initiatief te steunen kun je groene ventieldopjes kopen voor op je fiets(en). Op zich een leuk idee maar zijn ventieldopjes nu juiste niet het eerste dat een “echte” wielrenner van zijn fiets verwijdert? En goed zichtbaar als je langsrijdt zijn ze ook niet…

Maar desondanks vind ik het een leuk initiatief en ik heb dan ook twee setjes met dopjes besteld voor op de trike. Helaas hebben ze me wel de verkeerde toegestuurd, die voor Frans ventiel op de foto, terwijl ik voor autoventiel had besteld… Maar dat zetten ze vast nog wel recht.

Nu is het alleen een kwestie van niet meer door het rood rijden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s