REVIEW: Bidons die je NIET verliest op de Shockproof

20180407_143534.jpg
Precies de juiste kleur voor de Shockproof 🙂

Sinds ik mijn M5 Shockproof heb kamp ik met het probleem dat ik regelmatig mijn bidon verlies. De bidon zit op de achtervork gemonteerd en dat beweegt natuurlijk de hele tijd. Even wat klinkers of hobbels in de weg en je kunt erop wachten totdat de bidon uit de houder springt… Ondanks dat ik meerdere houders en bidons had geprobeerd, bleef ik dit probleem houden…

flowcage
Lezyne Flow Cage: let op de dubbele “tegenhoud lip” aan de bovenkant!

Dus toen ik me had ingeschreven voor de Flandrien Ride, een rit met daarin extra kasseienstroken opgenomen, wist ik dat er nu toch eindelijk eens wat beters moest komen. Na lang zoeken ben ik uitgekomen bij de Lezyne Flow Cage. Deze beschikt namelijk niet over slechts één lipje om de bidon tegen te houden maar heeft er twee! Volgens de reviews die ik online vond zat de bidon er erg stevig in. Dus dat moest hem worden.

20180407_141243.jpg
De bidonhouder met bidon op de Shockproof. Die gaat geen kant op!

Maar na aankoop bleek dat er slechte één van mijn ruim 10 bidons in paste! Bij de meeste bidons omsloten de lipjes de inkeping in de bidon net niet. Alleen de allergoedkoopste van de Decathlon bleek goed te passen…

Dus die heb ik geprobeerd tijdens de Flandrien Ride. En inderdaad, eruit stuiteren was er niet bij 🙂 Maar ik kreeg hem er ook erg lastig uit al rijdend en terug plaatsen was haast niet te doen. Ik heb meermaals moeten stoppen om de bidon er terug in te krijgen! Overigens, tijdens een woon-werk rit in de week daarna ging het eruit halen en terug stoppen alsof ik het al jaren zo deed…

20180407_143647.jpg
Precies de juiste kleur!

Dus toen ik wist dat ze goed functioneerden, heb ik online gezocht naar bidons in het rood. Tijdens mijn bikefit had ik bidons van Cube gezien die de juiste kleur hadden en die ook qua vorm heel erg overeen kwamen met die van de Decathlon. Helaas niet qua prijs 😦

Dus die heb ik afgelopen zaterdag opgehaald bij Martens Tweewielers in Rucphen. Thuis heb ik ze gelijk gemonteerd. De vorm is echt nagenoeg gelijk aan die van de Decathlon en ze zitten mooi klem in de houders. Nu maar zien hoe ze zich gaan houden de komende tijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s