Frame nummer 3 lijkt recht…😮

Mmm, dat zilver is niet eens echt lelijk, alleen wat saai…

Vandaag is rechtstreeks vanuit KMX in Engeland het derde frame voor mijn trike project aangekomen. Dit keer de (duurdere) aluminium versie. In wat saai zilver.

“Maar is het recht?”, hoor ik jullie denken… Nou op basis van wat eerste metingen en op het oog is het dat dus inderdaad! Natuurlijk moet ik het nog echt nameten en uitlijnen maar de eerste indruk is erg positief. Het frame is véél netter gemaakt en ook bijna 1,5 kilo lichter. Misschien is de kwaliteitscontrole hier inderdaad beter.

 

20180405_182845(0).jpg
De duidelijke knik in het frame is een opvallend verschil

Opvallende verschillen, buiten het materiaal en de kleur, zijn het feit dat de buizen afgeronde hoeken hebben en dat het frame 30 mm langer en breder is. Dat zou goed zijn voor de stabiliteit. Wat ook opvalt is de knik in de hoofd framebalk. Die hebben de stalen frames niet. Ik denk dat dit is omdat de aluminium variant af fabriek met een 26 inch achterwiel wordt geleverd. Die knik zal wel een bepaalde scheefstand door het grotere wiel moeten compenseren. In mijn geval niet nodig daar ik een 24 inch wiel heb achter. Ach, we gaan wel zien hoe alles qua geometrie uitkomt.

Het eerste wat ik ga doen als ik tijd heb is uitlijnen en meten. Want “meten is weten” zoals mijn helden Buurman en Buurman altijd zeggen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s