Flandrien Ride 2018

20180401_173053
Boe! Een stel erg nieuwsgierige Schotse Hooglanders in een weiland vlakbij Ulicoten

Vandaag, op eerste Paasdag en tevens 1 april de Flandrien Ride gereden vanuit het Ginneken in Breda. Op de dag van de Ronde van Vlaanderen die glorieus gewonnen is door twee Nederlanders: Niki Terpstra en Anna van der Breggen!!

De dag begon al goed… Het weer leek slecht te gaan worden en de wegen waren nat. Of het daardoor kwam weet ik niet maar vandaag heb ik mijn eerste lekke band gehad tijdens een rit. In een bocht voelde ik mijn fiets nogal slingeren en ja hoor, mijn achterband was aan het leeglopen aan de rand van het Liesbos in Breda. Een nieuwe band lag er zo op, wat wordt je daar smerig van in dit vieze natte weer! Helaas wilde het oppompen maar niet lukken. Mijn pomp, een SKS Rookie XS was volledig NIET functioneel met het erg korte ventiel van mijn Shockproof. Die gaat acuut de kliko in! Na tevergeefs een aantal passerende wielrenners gevraagd te hebben of ze een pomp bij zich hadden (rijden die nooit plat of zo?), heb ik op een gegeven moment toch maar even ergens aangebeld… Gelukkig waren die mensen erg behulpzaam (de “Paas”gedachte?) en hadden ze een fietspomp en een compressor. Dus ik kon verder 🙂

20180401_172719
De Sint-Jacobs kapel in Galder

De Flandrien Ride zelf was goed geregeld maar de route vond ik nogal saai. Dat kwam mede omdat deze 80% overeenkwam met mijn ritje van 10 maart…!
Ik weet ook nog steeds niet of dit soort ritten nu veel toevoegen voor mij. Ik rij toch het liefst alleen en dit is toch met name een sociaal event. Het is uiteraard erg handig dat alles geregeld is maar dat kan ik zelf ook… En de route van deze rit alsook van de Primavera Ride vond ik nogal tegenvallen. Zo hebben we vandaag bijvoorbeeld het prachtige fietspad langs de Mark links laten liggen. Terwijl we er nota bene letterlijk twee keer langs kwamen! Nou ja, nog maar eens aankijken.

20180401_172641
Mijn knie zegt dat ik hem deze keer echt verdiend heb!

Bij thuiskomst bleek dat ruim 125 km toch teveel was voor mijn knie. Na ca. 100 km begon hij duidelijk op te spelen. Na een tijdje gezeten te hebben thuis kan ik weer amper de trap op… Maar een paar dagen rustig aan doen zodat ik op 8 april wel mee kan doen aan de Ronde van Arnhem! En mij bevindingen ook even meenemen naar de fysiotherapeut van de week.

O ja, ik heb vandaag ook de Lezyne Flow Cage geprobeerd. Omdat mijn bidon zich steeds omhoog werkt in de houder op de achtervork van de Shockproof en ik hem al een paar keer verloren ben, heb ik deze houders gekocht. Ze kregen erg goede reviews en met de andere producten die ik heb van Lezyne ben ik erg tevreden. Omdat deze houder niet 1 maar 2 lipjes heeft die de bidon tegenhoudt, zou deze een stuk beter op zijn plek moeten blijven zitten.
Nou, dat werkt… soort van… Van al mijn bidons, een stuk of 12, was er maar eentje die echt goed paste 😦 Bij alle andere bidons vielen de lipjes niet goed in de verdieping in de bidon. Maar bij deze, de allergoedkoopste van de Decathlon, zitten ze dan ook erg stevig! Zo stevig dat ik de fles er lastig uit krijg al rijdend. En nog veel moeilijker er terug in, dat is me maar een paar keer gelukt. De bidon zelf heeft geen krimp gegeven, ook niet op de kasseien stroken die in deze rit waren verwerkt (ik stuiterde zelf alle kanten op!). Misschien moet ik een soort camel-back systeem bedenken met zo’n slangetje. Maar dan dus niet in een rugzak maar naar een bidon. Misschien drink ik dan ook wat meer onderweg want dat doe ik nog steeds te weinig…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s