Driemaal is scheepsrecht…toch?

20180324_2
De meetopstelling in mijn muziek cabine

Afgelopen week heb ik een grote plaat MDF gekocht en een knaap van een winkelhaak. Doel was om de boel helemaal uit te lijnen voordat ik de trike verder af zou bouwen. Met de hoop dat ik in de loop van komende week misschien wel zou kunnen rijden… Omdat in ons oude huis het vinden van een vlak en waterpas stuk vloer lastig is, hoopte ik met het MDF een voldoende vlak oppervlakte ter beschikking te hebben. En dat werkte inderdaad prima šŸ™‚

20180324_104024
De Panda bleek toch net wat te klein voor deze plaat… Maar heel voorzichtig naar huis gereden via een polderweggetje

Op de plaat heb ik, na het zorgvuldig uitzetten van enkele referentielijnen, eerst twee nette haakse steunen gemaakt voor mijn achtervelg. Deze kan hier stevig in geklemd worden. Zonder band uiteraard om oneffenheden in het rubber uit te vlakken. Het achterwiel heb ik nu helemaal recht en gecentreerd in het frame gekregen.

Daarna waren de voorwielen aan de beurt. En de neusbuis en het stoeltje. Na het in lijn zetten van de trike bleek dat het rechter voorwiel meer camber (wielvlucht) had dan links. Ik herinnerde me dat de voorassen nogal wat extra dwang nodig had om in het montage gat te vallen. Dat zat, hoe verrassend niet 100% in het midden… Dus misschien zat er daardoor een as wat scheef. Na wat ruimen past de as beter en na een hoop passen en meten had ik de camber aan beide kanten gelijk

Smile

En toch bleek dat mijn rechter voorwiel nog steeds verder naar buiten stond dan het linker (t.o.v. de hoofd framebalk). Ongeveer 1 cm en dat is best veel! Wat kon dat dan toch zijn?

 


Dus maar weer eens gemeten en ja hoor, de dwarsbalk van het frame is aan de rechterkant gewoon 1 cm langer! Bij het andere frame is dat zelfs 1,3 cm! De enige manier om dat te compenseren is het frame aan een kant door slijpen en verlengen/inkorten… Ik werd daar best verdrietig van šŸ˜¦

Dus nogmaals een boze mail gestuurd naar KMX. Wat doen die lui daar, lassen zij uit de vrije hand of zo?

Nou ja, je kunt zeggen wat je wil, hun service is wel goed. Binnen twee dagen een antwoord met excuses en de aankondiging dat een derde frame mijn kant op komt. De blauwe frames waren er niet meer dus ik kon nu kiezen uit wit, zwart en oranje. En er werd me ook het aluminium Venom frame aangeboden zonder extra kosten. Ik denk dat ik voor die laatste optie ga, dat is immers hun topmodel en ik hoop dat het daar met de kwaliteitscontrole wat beter is gesteld.

Wordt vervolgd dus, mijn nieuwe frame zou er hopelijk eind volgende week moeten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s