Start van mijn mid-life(cycle) crisis

20161227
Mijn Batavus Razer (hier zonder accu tijdens een ritje in de Drunense Duinen met mijn dochter)

Mijn fietsavontuur begon in september 2016. Met een gewicht met 3 cijfers voor de komma en absoluut nul conditie, heb ik toen na lang twijfelen de knoop doorgehakt en besloten om een E-bike te kopen om daarmee te gaan forenzen… Ik zie deze beslissing maar als een gevolg van een “mid-life(cycle) crisis” šŸ˜‰

Zo gezegd, zo gedaan een een fraai appeltjes groene Batavus Razer E-bike gekocht.Ā Mijn woon-werk afstand is 21 km enkele reis en met de Batavus bleek dat verrassend goed te doen. Ik kreeg er echt lol in en al snel kwam er een vintage Union racefiets bij voor wat ritjes in het weekend. In het voorjaar van 2017 heb een wielrenclinic gevolgd bij Op die fiets en daardoor ben ik alleen nog maar enthousiaster geworden. En met dat enthousiasme is het ook het aantal fietsen gegroeid… N+1 is immers het streven šŸ˜‰

De E-bike ben ikĀ intussen allang weer kwijt evenals tot dusverĀ ca. 20 kilo overtollig lichaamsgewicht… Met een gewone fiets bleek ik toch sneller op mijn werk te zijn en ook in mijn vrije tijd gebruikte ik hem niet meer. Alleen die zadelpijn, daar bleef ik maar last van houden ondanks dat ik van alles heb geprobeerd… Behalve de ultieme oplossing…

20170507
Mijn M5 Shockproof 451 uit 2000 tijdens een van de eerste ritjes in mei 2017

Dus daarom toch eens naar een ligfiets gaan kijken, ook omdat ik wel hou van (aparte)Ā techniek (ik heb ca. 15 jaar aan veteraan motoren enĀ klassieke Vespa scooters gesleuteld). Een hoop fietsen test gereden en op basis daarvan besloten dat ik graag een onderstuur met grote wielen wilde. MaarĀ wat heb ik gekocht? Een M5 Shockproof 451 met kleine wielen en bovenstuur…Ā Die beviel me gewoon goed, een lekker rap en slank fietsje. En oh, wat is ie mooi!

Intussen heb ik ook de zadelpijn op mijn gewone fietsen overwonnen, ze zijn intussen allen voorzien van een Brooks Cambium zadel. Hierdoor waren er gelukkig geen belemmeringen meer om meer gewone fietsen aan te schaffen šŸ˜‰ en is mijn stal o.a. uitgebreid met twee single speed fietsen die ik erg veel gebruik. En omdat 1 ligfiets natuurlijk niet genoeg is, kwam er een Flevoracer bij en ben ik gestart met de bouw van een trike op basis van een KMX framekit.

Buiten het gebruikelijke woon-werk verkeer gebruik ik mijn fietsen ook voor langere solo- en groepsritten. Dit is veelal rondom mijn woonplaats Moerdijk en rondom Rijsbergen (waar mijn dochter paardrijdt). Ook rij ik af en toe georganiseerde toertochten mee en zijn we in 2017 voor het eerst met het hele gezin een week op fietsvakantie geweest šŸ™‚

Kortom, ik ben nog lang niet uitgetrapt!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s